Endagslinser märken

I optikerbranschen är det väldigt vanligt att optikerkedjorna ”brandar” om vissa linser till sina egna registrerade varumärken. Sedan säljer man tillverkarnas kontaktlinser med egna namn och förpackningar. Till exempel har CooperVisions endagslins Biomedics OneDay fått namnet EyeQ Engångslins hos optikerkedjan Synsam. Detta är optikkedjornas sätt att fånga kunden eftersom ordination för nya linser krävs. Många kunder vet inte att exakt samma lins går att köpa mycket billigare på nätet eftersom den har ett annat namn hos optikern.

Här är några märken som vi tycker är bra på endagslinser, de märkesnamn vi skriver ut är deras egna och inga optikerkedjors namn.

Focus dailies

Mycket populära endagslinser med en skön känsla för ögat, de finns även som toric endagslins för dig med astigmatism.

Biomedics 1Day

Endagslinser som är designade för att ge hög komfort under hela dagen. De tillverkas enligt företaget på ett speciellt sätt som ska göra dem extra lätthanterliga.

Proclear 1 day

Det här är endagslinser som är speciellt designade för att behålla fuktigheten i ögat under hela dagen. De är tillverkade av ett material som innehåller syntetmolekyler av fosforylkolin – ett ämne som finns i cellmembran, vilket bidrar till att bevara linserna fuktiga. De ska enligt tillverkaren passa särskilt bra för linsbärare som spenderar mycket tid framför datorskärmar till exempel.

FreshLook One-Day

Detta är färgade endagslinser som kan användas av personer som vanligtvis använder Focus Dailies. De finns i fyra olika färger: Blue, Grey, Green och Pure Hazel. Tänk på att färgresultatet inte alltid blir detsamma som på bilder eftersom det påverkas av vilken färg du själv har på ögonen.

Relaterat