Köp endagslinser online

När du köper endagslinser och andra linser på nätet är det viktigt att tänka på flera olika saker. Här kommer en liten lathund för dig som ska köpa linser på nätet första gången:

1. Börja alltid med att gå till en optiker för att få ett recept innehållande; styrka, baskurva, diameter och vilken typ av lins du skall ha. Många optiker erbjuder gratis synundersökning. Om du redan har ett recept kan det vara bra att kolla så att det verkligen är aktuellt, dessutom är det bra att kolla sina ögon hos en optiker minst en gång om året om man har synfel.

2. Tänk på att det kan vara bra att hålla sig till samma märke om du använt något tidigare som fungerat bra. Kontrollera alltid bästföredatum på förpackningen innan du öppnar den så att det säkert inte är gamla linser du har fått hem.

3. Innan du bestämmer dig för vilken av de många återförsäljarna på nätet du ska använda dig av, är det bra att göra en ordentlig jämförelse. Kolla lagerstorlek och om det finns några recensioner av företaget. Om det är en stor och väletablerad butik har de oftast större lager och kan leverera fortare. Tänk på att leveranstiderna skiftar mellan olika företag och de internationella har oftast längre sådana än de Svenska.

4. Välj ett företag som har en bra kundsupport. Kontrollera alltid hur det fungerar att byta linserna om du inte blir nöjd, om ditt synfel förändrats eller om linserna skadats under frakten.

5. Jämför alltid priserna, de kan verka rätt lika men det skiljer ofta några kronor hit och dit i pris samt att fraktkostnaden kan skifta rejält mellan olika företag. Kolla därför alltid den totala kostnaden när du jämför priserna så att du säkert har med fraktkostnad och andra eventuella avgifter. Titta gärna efter rabatter på företagens hemsidor så att du inte missar något, ta inte för givet att en återförsäljare är billigast vad det gäller alla märken på grund av att de har en billig sort. Priserna på nätet skiftar hela tiden, så håll dig själv uppdaterad.

6. Tänk på att alltid göra en efterkontroll hos en optiker när du köpt dina linser, dina ögon är känsliga. Och man bör alltid följa optikerns rekommendationer. Får du några problem bör du absolut uppsöka en ögonläkare eller din optiker på en gång, dina ögon är något av det vikigaste du har.

Relaterat